Spara pengar

Låna pengar till häst

låna pengar till häst

När du läser det här vet du säkert redan att det allra bästa du kan göra om du vill köpa en häst är att spara ihop pengarna. Men vad gör man om drömhästen kostar en slant och det tar en evighet att spara ihop pengarna?Du tar ett lån för att köpa hästen. Hästsport är dyrt, det kan man inte undgå som ryttare. Framförallt så är det ofta inköpet av en ny häst som är en stor klumpsumma. De flesta har inte möjligheten till att betala ett så pass stort belopp direkt och därför finns möjligheten att låna pengar till att köpa häst. Hästlån är som de flesta andra lån. Dagens teknik har gjort det möjligt att snabbt och enkelt ansöka om lån till hästköpet på internet, det kan vara via datorn eller genom mobilen. Du kan till och med få svar direkt på skärmen om du är godkänd för att låna pengar till hästköpet och pengarna utbetalt kort efter. Hos Lendo kan du jämföra olika lån och låna upp till 500 000 kr. Kolla mer här!

En häst kan kosta allt från ett par tusenlappar till flera hundratusen, till och med miljoner. Givetvis spelar det roll vilken sorts häst det är. Men de flesta hästar brukar kosta från 5000 kronor till 150000 kronor, lite beroende på hästens kvalitéer och ändamål. Det kan tyckas låta dumt att låna pengar till häst men det är faktiskt ganska vanligt. Det är många som tar ett hästlån med bra villkor, låt säga 50.000 kronor, och har en avbetalning på ett par år med en månadskostnad runt 1000 kronor. Planerar man sin budget rätt så kan det vara ganska lockande att ”bara ha en extrautgift” på 1000 kronor i månaden istället för 50.000 kronor på en gång. Det är trots allt mycket annat som skall införskaffas vid köp av häst, utrustning kan vara dyrt. En bra begagnad sadel kostar runt 5.000-10.000 kronor.

Gör en ordentlig budget

Om du nu vill låna pengar till häst så bör du göra en budget. I budgeten ska du ta med de löpande kostnaderna som tillkommer efter själva hästköpet. Du kan läsa mer om det här.

Det finns många varianter på lån

Det finns mängder av olika lån på marknaden idag. Anpassade lån för både, som i detta fallet, hästköp, bilköp eller om du behöver pengar direkt så är smslån en möjlighet. Sms lån(även kallat snabblån & mikrolån) kan vara ett alternativ om du endast behöver låna ett lägre belopp. Låt säga att du redan har en sparad budget för hästköp men kanske fattas 5000 kronor? Då finns det faktiskt sms lån som är helt gratis som kan vara ett alternativ. Förutsatt att du har råd med en extra utgift på 5000 kronor nästkommande månad. Sms lån har oftast en kortare löptid, mellan 30 och 90 dagar. Du kan även låna lite större belopp vid denna typen av lån, som ett alternativ till hästlån helt enkelt.

Hos Lendo får du snabbt och smidigt svar från flera olika banker genom en enda ansökan.

  • Svar inom 7 minuter
  • Konkurrenskraftig ränta
  • Kostnadsfri ansökan
  • Du väljer själv den bank och villkor som passar dig bäst.