Ridning

Vad gäller när olyckan är framme i ridsport?

olycksfallsförsäkring ridning häst

Kontrollera din försäkring

Rida är fantastiskt kul och roligt men ridning är en av de sporter som orsakar flest skador. Innan du börjar rida på en ridskola ska du kontrollera att din försäkring gäller vid ridning eller om ridskolan har en bra försäkring. Säkrast är att ringa ditt försäkringsbolag för att vara helt säker eftersom villkoren i försäkringsbrevet kan vara svåra att uttolka. Har du ingen försäkring har ICA en superbra olycksfallsförsäkring som även täcker ridning. Det bästa av allt är att du inte betalar någon självrisk. Du hittar den här!

Något som du inte behöver bekymra dig om när du rider på en ridskola är hästens försäkring. Alla seriösa ridskolor har hästförsäkringar på sina djur.

Tänk också på att alltid använda skyddsutrustning när du rider, oavsett om du rider själv eller på en ridskola. Den ridutrustning som du alltid bör använda är ridväst, ridbyxor och ridstövlar (gärna med stålhätta). Hos Horze.se hittar du all utrustning du behöver till riktigt bra priser och dom har även prisgaranti. Prisgaranti innebär att dom alltid erbjudet det bästa priset gent emot konkurrenter. Klicka här för att se deras utbud!