Ridning

Ont i ryggen vid ridning – Förebyggande och hjälpmedel

back on track ryggbälte

info om inlägget

När man rider är det viktigt att ha en bra hållning för att komma ner rätt i sadeln. Men har man ont i ryggen av något själ är det inte alltid så lätt att vara stabil i bålen, särskilt inte vid ridning då det är mycket mer än att sträcka på sig. Frågar du en sjukgymnast vad ska du göra med ditt ryggont kommer den förmodligen svara att du måste träna din bålstabilitet och få igång blodcirkulationen. Dålig blodcirkulation i musklerna kan du få igång genom att du aktiverar musklerna genom ansträngning eller/och använda hjälpmedel som finns på marknaden.

Hjälpmedel vid ridning då du har ryggproblem:

Acuswedemat ryggbälte – Kommer du ihåg spikmattorna som var så väldigt populära 2009? Det här är en utveckling på dessa. Detta ryggbältet har samma typ av ”spikar” och syftar till att användas för att stimulera blodcirkulationen i ryggen. Ryggbältet lindrar smärta och stöttar en trött rygg. Du hittar ryggbältet med spikarna här!

Back on track ryggbälte – Som med alla produkter från Back on track så innehåller det keramiska fibrer som ger både stöd och smärtlindring. Smal framsida för komfort när man böjer sig eller sitter. Du hittar bältet från Back on track här!

Andra produkter som du kan prova vid ryggont är nyponpulver, liniment och vetekudde. Se även till att kolla din säng. Kanske sover du för mjukt eller för hårt?

En bra sak! Alla nya kunder på Horze.se får 15% rabatt på sitt första köp. Klicka här för att se fler erbjudanden.