Ridning

Allt ni behöver veta om att börja på ridskola

ridbyxor barn junior
info om inlägg

Oavsett om du är barn eller vuxen när du ska börja rida så kan det vara bra att anmäla sig till en ridskola så att du får en trygg och säker grundutbildning i både ridning och teori. När du har fått en bra grund så kan nästa steg eventuellt vara att bli medryttare eller fodervärd på en häst eller ponny om du senare vill avancera och ha en egen häst.

Nybörjargrupper finns både för barn och vuxna på de flesta ridskolor. Om du har något handikapp så finns det många ridskolor som har resurser även för dig så tveka inte att kontakta dem.

Det absolut viktigaste att tänka på när du ska börja rida är att se till att ha rätt utrustning och en försäkring som gäller vid ridning.

Vare sig du rider på ridskola eller privat så kan en olycka inträffa och då är det bra om man har en försäkring som gäller för just ridsport. ICA har en olycksfallsförsäkring som gäller vid ridning. Det bästa av allt med just den är att den inte har någon självrisk. Du hittar ICAs olycksfallsförsäkring här!

När det kommer till ridkläder och utrustning är det viktigaste:

  • En godkänd hjälm.
  • Ett par ridbyxor.
  • Ett par skor eller stövlar med liten klack.

Är det ett barn, under 18 år, som ska börja på ridskola är det krav på att barnet ska ha ridväst eller även kallat säkerhetsväst. Det är en form av ridväst med tjockare skal. Du hittar säkerhetsvästar för både barn och vuxen här.